Wanneer een beugel?

Wilt u er voor zorgen dat uw kind een stralende glimlach en een gezond gebit heeft waar zij/hij een heel leven van kan genieten? Dan is een beugel vaak een van de beste manieren om een permanente oplossing te bewerkstellen.

Wij raden u aan om rond het zevende jaar de groei van de kaken en de stand van de tanden van uw kind te laten controleren. U vindt op deze pagina meer informatie over.

Wat is een beugel?

Een beugel is een zichtbaar systeem dat op uw tanden wordt geplaatst. Door dit te spannen worden uw tanden op een pijnloze manier gestuurd om recht te groeien. Dit is de oplossing om ruimtes tussen uw tanden en scheefstaande tanden weer correct te krijgen.

Omdat uw tanden langzaam recht groeien is het belangrijk om zo af en toe uw beugel opnieuw te laten spannen. Ook hiervoor kunt u terecht bij ConfiDent Ortho voor een eerlijke prijs en professionele service.

Daarnaast informeren wij ouders en kinderen naar de mogelijkheden voor beugels, en of een beugel strikt noodzakelijk is voor uw gebit.

Hoe werkt een beugelbehandeling bij ConfiDent Ortho?

1

Adviesgesprek. | Wij nemen samen met u uw medische gegevens door en maken digitale foto’s, röntgenfoto’s en een 3D-scan van uw tanden en mond.

2

Het kiezen van een behandeling. | Niet iedereen heeft een beugel nodig. Mocht uw gebit baat hebben bij een beugel dan lopen we u door de mogelijkheden en stellen we een persoonlijk behandelplan op aan de hand van uw wensen en de gemaakte foto’s en scans.

3

Plaatsing. | U heeft keuze uit metalen of keramische beugels. Wij plaatsen uw beugel met een speciaal materiaal op uw tanden voor het beste resultaat en meeste comfort.

4

Controles. | Meestal voeren wij iedere maand een controle uit. Tijdens deze afspraken controleren wij of uw behandeling correct gaat en maken wij de noodzakelijke aanpassingen aan uw beugel.

5

Een prachtig gebit. | Bij deze laatste stap van uw behandeling verwijderen wij de beugel en plaatsen een versteviging om uw tanden recht te houden.

Eerste bezoek voor kinderen

Zoals eerder gezegd raden wij aan om de eerste controle rond 7 jaar te doen voor kinderen. Dit is de leeftijd waarop we op tijd kunnen constateren of het gebit van uw kind problematisch zal groeien of niet, en zodoende op tijd in te kunnen grijpen. De meeste orthodontische behandelingen beginnen rond de leeftijd vanaf 11 tot 12 jaar.

Wij werken met een Open Deur Beleid. Tijdens de behandeling van uw kind mag u aanwezig zijn. Op die manier zorgen we er samen voor dat zowel u als uw kind een comfortabele en veilige ervaring heeft.

Prijs:

Copyright © 2022 ConfiDent Ortho | Powered by ConfiDent Ortho

Chat openen
Direct contact voor spoedgevallen
Beste bezoeker,

Heeft u een spoedgeval? Dan kunt u ons nu ook via WhatsApp bereiken.

Let op: voor algemene vragen, mailt u naar info@confidentortho.nl of belt u 020-8896443.

Alvast hartelijk dank.